Tysk vin & Det Nordiske Køkken

Tysk vin og Det Nordiske Køkken - Mad- og vinsammensætninger

Saltet havørred, sorrelpuré og eddike-marinerede agurker

Finland – Vinanbefaling: Ung og frisk riesling fra Mosel eller Nahe. Dry eller slightly off dry. læs mere

Hellefisk med kål og granatæble-sauce

Norge – Vinanbefaling: 2-3 år gammel Weissburgunder fra Rheinhessen eller Nahe. Fyldig, rig og kompleks med forfriskende syre og udtalt mineralitet. læs mere

Saltet torsk, røget lam, valle barbecue og blomkål

Island – Vinanbefaling: En ung og sprød Mosel riesling. Medium fyldig med en smule restsukker, frisk syre og og ren mineralitet. læs mere

Solbær glaseret vildtkød, havrerod og persillepuré med rødvinssovs

Sverige – Vinanbefaling: 2-3 år gammel spätburgunder fra Baden eller Pfalz. læs mere

Stegt kalvekød med radisser, agurk, brussel blooms, dild og peberrod

Danmark – Vinanbefaling: 3-4 år gammel tysk pinot noir med frugtige og krydrede aromaer, god struktur og mineralitet. Fortrinsvis fra en mere nordligt-beliggende vinregion som Ahr eller Mosellæs mere