Finland

Saltet havørred, sorrelpuré og eddike-marinerede agurker

Vinanbefaling: Ung og frisk riesling fra Mosel eller Nahe. Tør eller off-dry


INGREDIENSER: 

500 g rensede havørredfileter 

1 citron

½ stilk dild

25 g havsalt

15 g sukker

2 spsk aquavit

Sorrel purée

3 syrlige æbler

2 spsk æblecider eddike

2 spsk sukker

½ dl frisk-presset æblesaft

30 g sorrel

15 g blad persille

Salt

Eddike-marinerede agurker

3 dl eddike

2 dl sukker

1 dl vand

agurker

 

FORBEREDELSE:

Indled med at forberede havørreden. Fjern fedt og knogler fra fisken. Rist citronskallen og finhak dilden. Bland citronskal, finhakket dild, havsalt og aquavit. Spred krydderiblandingen jævnt på den kødrige side af fiskefileterne. Lad havørreden marinere i køleskabet i 48 timer. Skær fiskfileterne i ønskede stykker.  

Forbered sorrel puréen. Skær æblerne i små stykker. Bland æblestykkerne, æblecider eddike, sukker og æblesaft i en gryde og bring det i kog. Lad det koge til æblerne er bløde. Hæld denne blanding i en blender og kør med fuld hastighed, indtil puréen er jævn. køl puréen i køleskabet. Når puréen er afkølet, tilsættes sorrel og persille til blandingen. Kør blenderen med højeste hastighed, indtil puréen er jævn. Krydr sorrelpuréen med salt.

Forbered de eddike marinerede agurker. Skræl agurkerne og skær dem i ønskede skiver. Bland eddike, sukker og vand i en gryde og sæt det på komfuret til det koger. Lad den marinerende bouillon afkøle og hæld den på agurkerne. Lad agurkerne marinere i køleskabet i 24 timer.