Norge

Hellefisk med kål og granatæble-sauce

Vinanbefaling: 2-3 år gammel Weissburgunder fra Rheinhessen eller Nahe. Fyldig, rig og kompleks med forfriskende syre og udtalt mineralitet.


INGREDIENSER:

2 x 200 g hellefiskkoteletter 

1 x lille hvidkål

100 g smør

 

TIL SAUCE:

halvt granatæble

1 x forårsløg

15 g persille

15 g purløg

15 g dild

2 dl olivenolie

saft fra en halv citron

salt og peber

 

FORBEREDELSE:

Forvarm ovnen til 180 grader. Hæld olivenolie på en stegepande, og når det er varmt tilsættes hellefiskkoteletterne - steg begge sider. Placer dem i oven i 8-10 minutter. Skær kålen og fjern den hvide kerne. Tilsæt smør til en ren gryde og når det er smeltet hæld kålen i og lad det stege. Krydr med salt og peber.

Til sausen, ekstraher frøene fra granatæble i en skål koldt vand. Hak persille, dild, purløg og forårsløg og læg i en skål med olivenolie og krydre med salt og peber.

Server hellefisken ovenpå kålen med sauce på siden.