Details
Høsten af tysk isvin er i gang
I Danmark nyder vi typisk et glas isvin som en luksuriøs dessertvin. Druerne i vinen høstes først, når frostgraderne har forvandlet vandet i druesaften til is. Det sikrer et højt indhold af sukker og syre og gør vinen sød og aromatisk.
De lave temperaturer i nabolandet mod syd har nu indledt høsten af de frosne druer i de fleste af Tysklands vinregioner. Således har vinproducenter i regioner som Mosel, Nahe, Pfalz, Franken og Rheinhessen de seneste nætter fundet arbejdshandskerne frem for at sikre 2016-årgangens isvin. I Franken er der blandt andet målt temperaturer helt ned til -9,7 grader Celsius.
Ifølge den tyske føderale vinlov skal det minimum være -7 grader Celsius for at vinproducenterne må høste de frosne druer. Tyske vinproducenter ser nu med spænding frem til yderligere nætter med lave temperaturer, så de resterende druer, der stadig hænger tilbage på vinstokkene, kan høstes.