Details

Nyheder

AFLYST - Pixi matcher kager med himmelsk Riesling den 13. marts

02/03/2020

Vores fejring af rieslingdruens 585 års fødselsdag er desværre aflyst på grund af covid-19. Vi håber, at I vil tage et glas riesling hjemme i stuerne i stedet.


Fredag den 13. marts er det 585 år siden, druen Riesling blev skrevet ind i historiske dokumenter.

Det fejrer vi på Ottos Vinbar, Wilders Pl. 1, København, kl. 15.00-18.00.
 

Riesling er verdens mest alsidige hvidvinsdrue, som med sine rene og raffinerede aromaer,høje syre og intense mineralitet skaber alt fra frugtige forårsvine til knastørre topvine og søde vine i absolut verdensklasse. Rieslingvine kan matches til alt, og fredag den 13. marts bliver det selvfølgelig med fødselsdagskage.
 
Danmarks sejeste kagedame, Christel Pixi, skaber til dagen sin helt egen Rieslingkage, som bliver et ”match in heaven” med de skønne vine fra Ottos Vinbar. 
 
Kom og smag på de lækre kager serveret af Pixi og lad os sparke weekenden i gang med en hyldest til verdens bedste drue!
 
Lidt historisk baggrund:
Den 13. marts 1435 købte Klaus Kleinfisch nogle vinstokke på vegne af greve Johann IV af Katzenelnbogen. Vinstokkene skulle plantes på en vingård i Rüsselsheim nær Frankfurt. I salgsdokumentet bliver ordet "Riesling" nævnt for første gang nogensinde. Det oprindelige citat lyder: "Item 22 ß umb seczreben rießlingen in die wingarten" - prisen var 22 schilling.