Smag & kvalitet

Knowledge Kunskap 

Smag & Kvalitet

Vin skal smage godt og være fejlfri hvad angår kvaliteten. Som vi alle sikkert har oplevet på et tidspunkt er dette dog desværre ikke altid tilfældet.

Det færdige produkt og kvaliteten af vinen er influeret af et komplekst netværk af faktorer, begyndende med kvalitetsorienteret vinmarkstiltag for at producere modne og sunde druer. Druesaftens naturlige sukkerindhold - eller mostvægt - er en måde at måle modenheden. Både tidspunktet for høst og vinens potentielle alkohol and dermed dens potentielle kvalitetsklassifikation er direkte (men ikke udelukkende( relateret til mostvægten.

Før vinen kommer på markedet skal alle kvalitetsvine gennemgå en kvalitets-kontroltest, inkluderende en blindsmagning foretaget af en neutralt ekspertpanel. Derudover bliver en vins smag og kvalitet også sat på prøve hver gang den indgår i en konkurrence. Tyske vinmærkater angiver ikke blot vinens kvalitetsklassifikation og oprindelsesregion - også yderligere information om smag og kvalitet kan blive nævnt, forudsat at visse kriterier er opfyldt.

Krystaller i vin: Hvordan påvirker de smag og kvalitet? Et ord, to betydninger: Hvad er forskellen på en "dry" still og en "dry" mousserende vin?

Klik på en af temaerne nedenfor for at få svar på disse spørgsmål og for af lære mere om faktorerne, der påvirker smag og kvalitet.

Knowledge Kunskap 

Specialiteter og Regionale vine

Foruden de mange vine hvis navne er baseret på deres farve og/eller produktionsmetode tillader vinloven også en række af specialiteter og regionale vine. læs mere

Knowledge Kunskap 

Etiketten

En vinetiket er mere eller mindre visitkortet for en vin. Det giver forbrugeren et væld af informationer, der er relevante i købsprocessen: årgang, druesort, oprindelse, kvalitetskategori, vintype og vinstil, alkoholindhold, navn på producent og testnummeret for kvalitetskontrol-testen. læs mere

Knowledge Kunskap 

Krystaller i vin

Tartratkrystaller – Et element i fine vine. læs mere

Knowledge Kunskap 

Mousserende vin (Sekt)

Den tyske vinlov definerer fire grundlæggende stilarter for at udtrykke graden af tørhed og sødme. læs mere