Klima & vejr

Viticulture & Winemaking Viticulture & Winemaking 

Klima & Vejr

Den længere modningsperiode for druerne nord for Alperne giver friskere, frugtigere vine.

Tyskland er blandt de nordligst-beliggende vinproducerende lande i verden. Det er hovedsageligt den varme Golfstrøm og dennes tempererende indflydelse på Vesteuropas klima, der muliggør at druerne modnes så langt mod nord. Dog giver klimaet og vejret i Tysklands vinproducerende regioner udfordringer til vitikulturen som man ikke umiddelbart oplever i Middelhavsregionen. I løbet af vegetationen er der meget mindre solskin i Tyskland end i de mere sydligt-beliggende regioner. Perioderne, hvor frost ikke udgør en risiko, er kortere og den gennemsnitlige temperatur er lavere. Tyskland får størstedelen af sin nedbør om sommeren, mens de sydligere beliggende vinregioner typisk får regn om foråret, efteråret og vinteren. I Tyskland aftager mængden af nedbør i den afsluttende del af modningsprocessen, mens nedbørsmængden i syd typisk stiger når høsten nærmer sig. Disse klimatiske faktorer har afgørende indflydelse på tyske vine. De moderat varme somre, favorable nedbørsmængder i løbet af vegetationen og lange modningsperiode giver druerne mulighed for at udvikle sig og fastholde sin frugtsyre - en af kendetegnende ved tyske vine, specielt de hvide. I Tyskland er kvaliteten og kvantiteten for hver vintage afhængig af vejrforholdene - en faktorer, der spiller en væsentlig mindre rolle længere sydpå.     



I forhold til klimaet eksisterer der nogle minimumskrav for at druerne kan vokse. Disse krav inkluderer: 

 

  •     1.300 solskinstimer om året
  •     En gennemsnitstemperatur på minimum 15°C under blomstringen og
  •     18°C under vegetationen
  •     Årlig nedbør på minimum 400-500 ml per m2