Details
Unge vælger aromatiske druesorter
De er intense og har en forfriskende frugtsyre, og så går de ofte rigtigt godt til de nye nordiske retter. Vinene, der bliver produceret på de aromatiske druesorter Gewuerztraminer, Scheurebe, Muskateller og Sauvignon Blanc i Tyskland, oplever i disse år en øget efterspørgsel, som mange andre druesorter kun kan kigge misundeligt efter.
Det er særligt den yngre generation, der i større grad lægger disse druesorter i indkøbskurven, når der skal handles ind. Og det kan der være god grund til, mener sommelier og indehaver af S’vinbar i Aarhus, Sabina Drachmann Sunne.
”De intense aromatiske druesorter er en nem entry for yngre forbrugere, der i forvejen er vant til drikke, der smager af meget. Aromaerne er her mere fremtrædende end ved de mere klassiske druesorter, og det kræver derfor ikke store anstrengelser at kunne identificere vinens karakteristika. Druesorterne er fantastiske at bruge til mad, enten til desserter i det nye nordiske køkken, hvor æbler, pærer og friske røde bær bliver brugt. Eller i det asiatiske køkken til de mere spicy retter”, siger Sabina Drachmann Sunne.
Det er specielt druesorterne Gewuerztraminer og Muskateller, der vinder indpas blandt forbrugerne. Aromaerne i disse spænder bredt, og de forskellige stilarter gør begge druesorter alsidige. Derfor kan de anvendes til både asiatiske retter, aromatiske ragouts og krydrede oste.
Også aromatiske druesorter som Sauvignon Blanc og Scheurebe, der i Tyskland typisk er beplantet i vinregionerne Pfalz og Rheinhessen, har genvundet terræn blandt de yngre forbrugere over de senere år.