Details

Nyheder

Trenden mod tørre vine fortsætter

14/02/2019

Vine fra de tyske vinregioner bliver i stigende omfang udbudt i tørre udgaver. De seneste tal fra Wines of Germany (DWI) viser, at andelen af tørre kvalitets- og prädikatsvine er vokset og nu udgør 48 procent af den samlede produktion i 2018.


Dette er en stigning på 1 procent i forhold til det foregående år (2017).

Flere tørre vine

”Vi har i mange år observeret en næsten kontinuerlig stigning i produktionen af tørre vine. I år 2000 blev kun en tredjedel af vinene tappet med denne vinstil. Produktionen af halvtørre vine er i modsætning hertil forblevet stort set konstant på 21 procent i næsten 20 år,” forklarer direktør i DWI, Monika Reule. 

Andelen af tørre vine udgør i absolutte termer en produktion på 3,5 millioner hektoliter. Samlet set blev 7,3 millioner hektoliter vin kvalitetstestet i det forgange år (2018) og blev distribueret i 124.000 varepartier. På grund af høsten, som i 2017 lå under middel, er kvantiteten faldet med fire procent.
 

Hvid- og rosévin går frem

Hvidvine udgjorde sidste år 63 procent af tysk kvalitets- og prädikats vinproduktion.

Det er en stigning på ét procentpoint sammenlignet med det foregående år – det samme er tilfældet med rosévine (12%). Væksten sker på bekostning af rødvine, som stadig udgør en fjerdedel af produktionen.

Hvert år siden 2010 er 88 procent af alle vine i gennemsnit blevet kvalitetstestet. Den resterende mængde er markedsført som eksempelvis bordvin eller anvendt til produktionen af sekt (mousserende vine). Alle kvalitets- og prädikatsvine skal i Tyskland gennemgår en sensorisk, analytisk og mærkningsvurdering, før de kan blive markedsført under disse kategorier.

Først når alle de nødvendige betingelser er opfyldt, vil vinproducenterne modtage et officielt testnummer (AP No), som skal fremgå af mærkatet på vinene. 

Vine fra tyske regioner er i stigende grad udbudt som tørre vine. Andelen af tørre kvalitets- og prädikatsvine er vokset til 48 procent i 2018.