Danmark

Stegt kalvekød med radisser, agurk, brussel blooms, dild og peberrod

Vinanbefaling: 3-4 år gammel tysk pinot noir med frugtige og krydrede aromaer, god struktur og mineralitet. Fortrinsvis fra en mere nordligt-beliggende vinregion som Ahr eller Mosel.


INGREDIENSER:

0,8 kg stegt kalvekød

(for eksempel fillet)

mørbrad, kulotte

20 små radisser

1 agurk

20 rosenkål

1 buket frisk dild

1 stykke peberrod

3 dl of veal stock

150 g smør

5 tsk neutral eddike

salt og peber

olivenolie til stegning

 

FORBEREDELSE:

Det stegte kalvekød trimmes for sener og vendes herefter i olie, salt og peber. Brun kødet på en varm pande, og steg det i ovnen på 150 °C i 20 minutter lad lad det herefter hvile i 10 minutter.

I løbet af denne tid opdeles rosenkålen i blade og små "roser". Radisserne vaskes og trimmes, men der skal forblive et lille blad. Vask agurk og lav små runde bolde  (eller skær dem i små terninger).

Skræl peberroden og hak dilden, men gem lidt didl til dekoration. Kalvekødsvæsken koges ind til 50%. Bland denne væske med 100 g smør. Blend resterne af agurken til saft. Tilføj radisserne til kalvekødsvæsken og lad det simre i 1 minut. Tilsæt rosenkålsbladene, agurk og hakket dild. Smag til med eddike, agurkesaft og masser af peberrod.

Skær kødet i fire lige store stykker og læg dem på en tallerken. Hæld sovs over på en dekorativ facon og udsmyk med frisk dild. Server med stegte kartofler.