Finland
Saltet havørred, sorrelpuré og eddike-marinerede agurker
Vinanbefaling: Ung og frisk riesling fra Mosel eller Nahe. Tør eller off-dry

INGREDIENSER:
500 g rensede havørredfileter
1 citron
½ stilk dild
25 g havsalt
15 g sukker
2 spsk aquavit
Sorrel purée
3 syrlige æbler
2 spsk æblecider eddike
2 spsk sukker
½ dl frisk-presset æblesaft
30 g sorrel
15 g blad persille
Salt
Eddike-marinerede agurker
3 dl eddike
2 dl sukker
1 dl vand
agurker
FORBEREDELSE:
Indled med at forberede havørreden. Fjern fedt og knogler fra fisken. Rist citronskallen og finhak dilden. Bland citronskal, finhakket dild, havsalt og aquavit. Spred krydderiblandingen jævnt på den kødrige side af fiskefileterne. Lad havørreden marinere i køleskabet i 48 timer. Skær fiskfileterne i ønskede stykker.
Forbered sorrel puréen. Skær æblerne i små stykker. Bland æblestykkerne, æblecider eddike, sukker og æblesaft i en gryde og bring det i kog. Lad det koge til æblerne er bløde. Hæld denne blanding i en blender og kør med fuld hastighed, indtil puréen er jævn. køl puréen i køleskabet. Når puréen er afkølet, tilsættes sorrel og persille til blandingen. Kør blenderen med højeste hastighed, indtil puréen er jævn. Krydr sorrelpuréen med salt.
Forbered de eddike marinerede agurker. Skræl agurkerne og skær dem i ønskede skiver. Bland eddike, sukker og vand i en gryde og sæt det på komfuret til det koger. Lad den marinerende bouillon afkøle og hæld den på agurkerne. Lad agurkerne marinere i køleskabet i 24 timer.