Details

Nyheder

Årgang 2021 i de tyske vindistrikter

15/12/2021

Ranke vine, fulde af aroma - det er en rammende beskrivelse af tysk vin årgang 2021.


Den bedste måned for vinbønderne i 2021 var ikke maj, men september. Med masser af solskin og kølige nætter i mange regioner gav september en forsonende afslutning på en sæson, der var klart anderledes end de tre forgangene, og som mindede mange om tiden før klimaforandringerne.

Mens varme og tørke havde præget årgangene fra 2018 til 2020 og sikret en tidlig høst, bremsede vejrets kølighed i år væksten, og hyppigt nedbør gjorde det ekstremt udfordrende for mange vinbønder at holde meldug under kontrol.

Septembers varme og tørre vejr kompenserede derefter for meget. Vejret fremmede modningen og sikrede, at mostvægtene steg. Det betød, at der kunne høstes druer af god kvalitet med lovning om gode vine fra en årgang med med mindre alkohol og mere aroma.

Forskelle mellem vindistrikterne

Ifølge det seneste skøn var høstmængden i hele landet 8.733.000 hektoliter, hvilket er tre procent over det foregående års høst og kun lidt under tiårsgennemsnittet. Der var dog store forskelle mellem vindistrikterne.

I nedenstående høstrapport er de enkelte vindistrikters høst for årgang 2021 udspecificeret. Det Tyske Vininstitut (DWI) har spurgt repræsentanter fra de 13 tyske vindistrikter, hvordan årgang 2021 har udviklet sig i deres område. Det har de beskrevet i pressemeddelelsen.

Læs høstrapporten her: Pressemeddelelse - Tysk Vinhøst 2021