Details

Nyheder

Ahr er fortsat garant for vin i topkvalitet

13/07/2022

Til trods for den ødelæggende oversvømmelse den 14. juli 2021 kan vinelskere se frem til de sædvanlige gode vine fra Ahr.


Som det tyske vininstitut DWI påpeger, var vinbønderne i Ahr i stand til at høste druer af høj kvalitet fra godt 90% af deres vinmarker i 2021-årgangen, takket være den store solidaritet fra resten af vinbranchen og hjælp fra mange frivillige. Vinstokkene vokser især på de højere skråninger i floddalen, så de blev skånet for vandmasserne.

Vinene blev vinificeret i hastigt genoprettede kældre og bygninger. "Det er utroligt, hvad vingårdene og vinbøndernes kooperativer har opnået i de sidste par måneder. De har dog stadig lang vej igen, før alt er fuldt genopbygget, og de har stadig brug for megen støtte. Et besøg i regionen hjælper her, for vinturismen var og er en vigtig økonomisk faktor i Ahr,” forklarer DWI’s administrerende direktør Monika Reule.

Rotweinwanderweg eller “rødvinsvandrestien” er et af de turistmæssige højdepunkter langs Ahr-floden. Man kan udforske regionen på over 35 kilometer fra Bad Bodendorf til Altenahr og lade sig overbevise om Ahr-vinenes kvaliteter hos de lokale producenter. Ifølge DWI’s informationer er Ahr vinområdet med den højeste andel af rødvin i Tyskland. Over 80% af de resterende 500 hektarer vinmarker er beplantet med rødvinssorter, især Pinot Noir. Ikke mindst på grund af dets særlige terroir og den skiferrige jordbund har Ahr en helt speciel karakteristik, der værdsættes af vinelskere over hele verden.