Details

Nyheder

Ahrwein rykker ind i Metaverset

13/07/2022

Ahr-regionen slår ind på nye veje. Et år efter den katastrofale oversvømmelse ønsker initiativtagerne til den vellykkede indsamlingskampagne "Flutwein" at bringe hele Ahrwein-regionen ind i Metaverset for fortsat at støtte genopbygningen.


Flutwein #14 som NFT

Startskuddet bliver givet i morgen med auktionen af nr. 14, en af de 99 håndnummererede Flutwein-flasker, som også vil være tilgængelig som NFT: https://www.niftee.eu/de/title/FLUTWEIN-14

Auktionen slutter på årsdagen for oversvømmelsen, torsdag den 14. juli 2022, kl. 11.00. Kampagnens to initiativtagere, Daniel Koller og Peter Kriechel, er optimistiske omkring, at det vil sætte en ny prisrekord for en ung tysk vin. Overskuddet går til fordel for foreningen "AHR - Et vinområde har brug for hjælp til genopbygning”.

Nyt "Museum for Moderne Ahrts"

Et endnu større projekt vil følge i sporet på denne auktion: Nemlig "Museet for Moderne Ahrts”, som skal indeholde genstande, der fortæller rørende historier fra flodbølgenatten. Museet bliver indviet i august, dels som et fysisk mindesmærke, dels som omdrejningspunktet for det nye Ahr-metaverse. Som Daniel Koller understreger, så skal projektet også give den store solidAHRität-bevægelse i Tyskland et permanent rum i metaverset, som bevares for evigt i en blockchain ved at overføre objekterne til NFT’er (non-fungible tokens, ikke-udskifteligt emblemer).

Peter Kriechel, vinbonde og formand for foreningen Ahrwein, understreger, at Ahr-regionen også bør anerkende og udnytte genopbygningen som en mulighed. "Med skridtet ind i Metaverset ønsker vi både at bidrage til en langsigtet støtte til Ahr-vinproducenterne og til en nypositionering af Ahr som et særligt innovativt vinområde,” forklarer Kriechel.