Details

Nyheder

Cremet kantarelsuppe

30/09/2022

Opskrift på cremet kantarelsuppe


Ingredienser til 4 personer:

300 g rensede kantareller (gerne så små som muligt)

4 fed knuste hvidløg

3 skalotteløg i fine tern

0,3 l kyllingefond

0,3 l hvidvin, gerne Weissburgunder eller Chardonnay

4 dl fløde

80 g smør

2 spsk hakket persille (eller pesto)

Salt og peber

Muskatnød

 

Fremgangsmåde:

Rens kantarellerne grundigt, med en børste og uden vand.

Sauter skalotteløgene og hvidløg i smørret, indtil de er gennemsigtige. Tilsæt så svampene og sauter dem med et par minutter. Smag til med salt, peber og lidt muskatnød. Tag nogle svampe til side til pynt.

Tilsæt hvidvinen, og lad den koge af, hæld så varm kyllingefond over og lad den koge igennem nogle minutter. Blend den så jævn med en stavblender. Svampene må gerne stadig være synlige som små stykker. Til sidst tilsættes fløde. Smag til med persille eller pesto.

Servér suppen i varme tallerkner, og pynt med de resterende svampe.

 

Vintip: Prøv en fadlagret Weissburgunder eller Chardonnay til.