Details

Nyheder

Dramatisk situation i det tyske vindistrikt Ahr

21/07/2021

Katastrofen i Ahr-området sætter de lokale vinproducenter under et stort pres.


Oversvømmelseskatastrofen i sidste uge har haft ødelæggende konsekvenser for mange, herunder også for vinproducenterne i Ahr-dalen. Især i Ahrweiler, men også i de omkringliggende landsbyer Mayschoss og Dernau, har vandmasserne revet tønder, vinflasker og maskiner med sig og dermed ødelagt hele vinproduktionsvirksomheder. Det vil formentlig tage uger at opgøre antallet af berørte vinproducenter, omfanget af katastrofen og dens konsekvenser for hele Ahr-området med dets 563 hektar vinmarker.

Monika Reule, der er direktør for Det Tyske Vininstitut (DWI), var rystet over billederne af ødelæggelserne og skæbnen for de mennesker, der bor i området og nu kæmper for deres levebrød. “Vi tilbød straks vores hjælp til vinbranchens organisationer i Ahr-regionen.” Generelt er hun meget imponeret og også meget taknemmelig for solidariteten fra hele vinbranchen og den overvældende vilje til at yde hjælp.

Mange vinbønder fra forskellige vinregioner er allerede på stedet med gaffeltrucks, traktorer eller pumper for at redde, hvad der stadig kan reddes. Eksterne hjælpere er også på vagt for at hjælpe med alt det arbejde i vinmarken, der er nødvendigt for at sikre den kommende årgang. Der er også blevet doneret mange vine, hvis salg vil komme de berørte vinproducenter ved Ahr til gode.

DWI er i øjeblikket i gang med at samle de mange tilbud om hjælp og donationer på instituttets hjemmeside – og genererer selv donationer i samarbejde med dets agenturer i udlandet. I forbindelse med international bistand stiller DWI sine egne bankoplysninger til rådighed, så donationerne kan komme vinproducenterne ved Ahr direkte til gode uden overførselsgebyrer. Det skyldes, at ofrene for oversvømmelserne i øjeblikket har et presserende og ubureaukratisk behov for penge til genopbygningen af deres virksomheder, som helt sikkert vil tage lang tid.

Oplysninger om donationskonto:

Beneficary (field 59) 

Account: DE14 5519 0000 0619 7860 15 

Beneficary: Deutsches Weininstitut GmbH 

Beneficary Bank (field 57a) 

BIC: GENO DE FF 

Bank Name: DZ Bank AG, Frankfurt / Germany 

Bank-to-Bank-Information (field 72) 

/acc/ Mainzer Volksbank eG, Mainz / Germany 

 

Purpose: Donation Ahr Flooding