Details

Nyheder

EcoWinner: Kåring af årets bedste økologiske vine

06/07/2022

Ved den 27. ECOVIN EcoWinner-konkurrence vandt 95 vine priser i 14 kategorier, da en uafhængig ekspertjury smagte og bedømte 442 økologiske vine i Oppenheim den 21. juni.


Omkring 80 økologiske vinhuse havde med deres vine ansøgt om "Ecowinner"-prisen. Det var dog kun de 20% bedste i en vinkategori, der kunne vinde EcoWinner-prisen – forudsat at de havde opnået mindst 85 ud af 100 mulige point ved blindsmagningen.

"Jeg ser mere og mere alsidig økologisk vin"

EcoWinner-juryen 2022 bestod af 37 eksperter og blev igen ledet af ønologen og vinjournalisten Dagmar Ehrlich. "Selvfølgelig er syren mere til stede i vinene fra årgang 2021 end i de foregående år. Alt i alt kan jeg smage den unge vinscene i konkurrencen, som uddanner sig internationalt og prøver ting, så vinene ikke længere presses ind i et standardiseret korset. Jeg ser økologisk vin blive mere og mere fri," opsummerer Dagmar Ehrlich dette års smagning.

Den største smagegruppe ved EcoWinner 2022 var tørre og halvtørre hvidvine på de klassiske druesorter. Med i alt 171 tilmeldte vine udgjorde de mere end en tredjedel af konkurrencen. Men vine fremstillet af de sygdomsresistente PIWI-druesorter var også uforholdsmæssigt stærkt repræsenteret med 58 deltagere (mere end 13 procent). PIWI-vine dyrkes i øjeblikket kun på tre procent af det tyske vinareal.

Se vinderne af 27. udgave af ECOVIN her: Liste over EcoWinner vine 2022 (pdf-download).