Details

Nyheder

Glühwein - Opskrift på din egen tyske gløgg

24/11/2021

Glühwein er defineret som en aromatiseret drik indeholdende vin, der udelukkende er fremstillet af rød eller hvidvin. En god glühwein kræver den rette opvarmning, tilsmagning, fokus på kvalitet og tid.


Apicius (30 f.Kr.) nedskrev en opskrift på krydret vin, som uden tvivl svarer til vores anbefalinger til fremstilling af gløgg: kanel, laurbær, stjerneanis, koriander og timian samt en stor del honning skulle tilføjes til vinen.

Flere og flere tyske vinavlere tilbyder hjemmelavet gløgg baseret på individuelle opskrifter, en del også økologisk. De meget frugtige røde vine fra de tyske vinområder er velegnede til aromatisk gløgg. Ved at opvarme vinen bliver aromaerne, der minder om rød frugt, endnu mere udtryksfulde og er vidunderligt harmoniske i kombination med aromastofferne. Gløgg på hvide vine, der er fremstillet af Riesling eller Müller-Thurgau, er også en fantastisk oplevelse.

Gløgg er defineret som en aromatiseret drik indeholdende vin, der udelukkende er fremstillet af rød eller hvidvin. Tilsætningen af ​​alkohol samt vand eller farve er forbudt. Det faktiske alkoholindhold skal være mindst 7% vol. og mindre end 14,5% vol.

Opskrift på Glühwein

Opvarmning

Når du opvarmer gløggen, skal du sørge for ikke at varme den for meget eller endda lade det simre, da de delikate frugtaromaer i så fald vil gå tabt og bitre smagsnuancer vil udvikle sig. Desuden fordamper alkoholen  når temperaturen når 78°C.

Tilsmagning

Tilsæt ikke for mange krydderier på én gang og kun i små mængder. For meget nellike ødelægger gløggen. Kanel, stjerneanis og allspice i for store mængder kan også dække for vinens frugtige aromaer. Sødgør forsigtigt. Hvis du allerede bruger en halv-sød vin, har du generelt ikke brug for at tilføre meget sukker eller honning.

Hav fokus på kvalitet

Sørg for at bruge friske krydderier og en kvalitetsvin. Betegnelser som "Winzer-Glühwein" (producenters vin til gløgg) eller "Weingut" (vinhus) på etiketten garanterer, at gløggen er fremstillet udelukkende af producentens egne vine og i deres eget vinhus. Betegnelsen "Deutscher Glühwein" (tysk gløgg) på etiketten betyder, at der kun blev brugt indenlandske basisvine.

Hav nok tid til rådighed

Efter den første opvarmning bør du lade gløggen stå i et par timer, måske endda over natten, så aromaerne kan udfolde sig fuldt ud. Brug derefter en sigte til at fjerne krydderierne.

Drik moderate mængder

Du vil opnå den største glæde, hvis du bruger højkvalitets ingredienser og drikker gløgg i moderate mængder.