Details

Nyheder

God vinblomstring er lovende for den nye årgang i Tyskland

15/06/2022

Takket være de gode vejrforhold blomstrer vinstokkene i Tyskland i øjeblikket hurtigt og uden problemer. I år afspejler temperaturforskellene mellem vinområderne eller de enkelte vinmarker sig meget tydeligt i blomstringen.


Blomstringen af vinstokkene på varmere steder og af de tidligt blomstrende druesorter er allerede afsluttet; men i de køligere regioner og på køligere steder fortsætter den i nogle dage endnu.

Høsten forventes at finde sted i begyndelsen af september

Generelt set begyndte vinstokkene i år at blomstre godt en uge tidligere end langtidsgennemsnittet. Erfaringen viser, at druerne er klar til høst ca. 90-100 dage efter blomstringen. For årgang 2022 kan man altså forvente, at hovedhøsten starter i begyndelsen eller midten af september. De første, tidligt modne druer til Federweißer-produktionen (en delvist gæret "ny vin") vil dog blive høstet allerede i slutningen af august.

Vinbønderne følger hvert år med stor spænding vinenes blomstring. Hvis det forløber uden problemer som i år, kan man håbe på en god høst. Mens kølige temperaturer i blomstringsfasen resulterer i mindre frugtsætning og tilsvarende lavere udbytte.

En blanding af sol og regn ville være ideel

I tiden op til høsten ønsker vinbønderne sig mange solrige og ikke alt for varme dage, men også faser med omfattende regn til jorden, fordi vandreservoirerne i de dybere jordlag er blevet temmeligt opbrugt som følge af de seneste års tørke.