Details

Nyheder

Gode betingelser for blomstring i de tyske vinmarker

23/06/2021

Vinstokke blomstrer på nuværende tidspunkt i alle tyske vinregioner.


På grund af optimale betingelser har blomstringsperioden bevæget sig meget hurtigt frem. I nogle varme områder er blomstringen allerede afsluttet – især når det gælder de tidlige druesorter, der udvikles hurtigere end andre.

I 2021 begyndte vinstokkene at blomstre omkring 8 til 10 dage senere end det normale langsigtede gennemsnit. Høsten begynder gennemsnitligt 90 til 100 dage efter blomstringen. Den primære høst af denne årgang (2021) forventes derfor ikke at begynde før midt-september. De første høstede druer, der anvendes til "Federweißer" (delvist fermenterede druer), vil formentlig blive plukket i slut-august.

Sommervarmen har sat turbo på væksten

Vindyrkerne følger blomstringen af vinstokkene med stor spænding hvert år. Hvis det forløber uden problemer, kan man håbe på en god høst. Kølige temperaturer i blomstringsfasen giver en potentiel forringet dannelse af druer og en tilsvarende risiko for et mindre udbytte.

Takket være varme sommertemperaturer de seneste uger, er væksten af vinstokke bogstavelig talt eksploderet efter det relativt kølige og fugtige forår. Ofte er skuddene vokset med op til 30 cm på en uge. Det giver et stort arbejde for vinproducenterne i markerne, fordi vinstokkene skal opbindes løbende, så vinden ikke ødelægger dem og blæser dem af.

Blomstrende vinstokke i juni