Details

Nyheder

Høsten af tysk isvin er i gang

01/12/2016

Temperatuerne i de fleste af Tysklands vinregioner er nu så lave, at druerne på vinstokkene er dybfrosne. Mange tyske vinproducenter har derfor indledt høsten for at sikre årgangens isvin.


I Danmark nyder vi typisk et glas isvin som en luksuriøs dessertvin. Druerne i vinen høstes først, når frostgraderne har forvandlet vandet i druesaften til is. Det sikrer et højt indhold af sukker og syre og gør vinen sød og aromatisk.

De lave temperaturer i nabolandet mod syd har nu indledt høsten af de frosne druer i de fleste af Tysklands vinregioner. Således har vinproducenter i regioner som Mosel, Nahe, Pfalz, Franken og Rheinhessen de seneste nætter fundet arbejdshandskerne frem for at sikre 2016-årgangens isvin. I Franken er der blandt andet målt temperaturer helt ned til -9,7 grader Celsius.

Ifølge den tyske føderale vinlov skal det minimum være -7 grader Celsius for at vinproducenterne må høste de frosne druer. Tyske vinproducenter ser nu med spænding frem til yderligere nætter med lave temperaturer, så de resterende druer, der stadig hænger tilbage på vinstokkene, kan høstes. 

Deutsche Weinprinzessin Christina Schneider freut sich über die erste Eisweinernte in diesem Jahr bei -9,7° C

De lave temperaturer i Tyskland har gjort det muligt for de tyske vinproducenter at indlede høsten af isvin, der traditionelt bruges som dessertvin.