Details

Nyheder

Mød Caroline Diel

10/02/2023

Vinhus: Schlossgut Diel, Region: Nahe, Landsby: Rümmelsheim, Fokus: Riesling, Medlem af: VDP, Dansk importør: Atomwine

 


To århundreders historie

Diel-familiens historie inden for vinfremstilling begyndte for over 200 år siden, da Peter Diel købte den nuværende ejendom sammen med Burg Layen i 1802 fra Baron von Dalberg (som havde forhindret, at slottet blev konfiskeret af Napoleons tropper i 1789). Mens slottet oprindeligt var koncentreret om blandet landbrug, blev den gradvist omlagt til ren vindyrkning i løbet af de efterfølgende generationer; og Schlossgut Diel fik virkeligt succes som vingård med hjælp fra Armin og Monika Diel. Som vinproducent i sjette generation førte Armin Diel tilsyn med vinhusets overgang til udelukkende at fokusere på traditionelle Nahe-druesorter: Riesling, Pinot Noir og Pinot Blanc. Armin Diel er anerkendt som en dygtig Riesling-producent i Tyskland, og vinhuset er et af de få, der stadig vinificerer vine fra hver Grosses Gewächs og på hvert niveau i Pradikät-systemet.

Caroline Diel, Armin og Monikas datter, var derfor nærmest bestemt til en imponerende fremtid inden for vinfremstilling. Hun tilbragte sin barndom i familiens vinmarker, hvior hun udviklede sin kærlighed til terroir og vin; og hun lærte videre om vinfremstilling på Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande i Bordeaux samt på anerkendte tyske vingårde som Robert Weil, Toni Jost, Ökonomierat Rebholz og Dr. Deinhard. 

Caroline studerede siden ønologi på universitetet i Geisenheim, hvor hun rejste til Frankrig for at arbejde på det berømte champagnehus Ruinart og på Domaine de la Romanée-Conti i Bourgogne. Fra Østrig til Sydafrika og New Zealand har hun samlet indsigt fra nogle af de fineste ejendomme i verden og vendte tilbage til Nahe i 2006, hvor hun nu med stor ekspertise passer vinstokkene og vinhuset på Schlossgut Diel. 

 

Vinmarker

Kombinationen af enestående vinmarker, vinmarksforvaltning og kælderarbejde har ført til, at Schlossgut Diel har fået vedvarende anerkendelse. Med 25 hektarer vinmarker ligger Schlossgut Diels vinmarker på stejle sydvendte skråninger i det nedre Nahe-område. Godsets tre mest ansete vinmarker, Dorsheimer Goldloch, Dorsheimer Pittermännchen og Dorsheimer Burgberg, blev allerede i 1901 dokumenteret som værende i stand til at kaste enestående vine af sig. 

Goldloch-området er kendt for dybe og kraftfulde vine, som stadig bevarer elegancen og finessen. Diel ejer godt halvdelen af de stejle skråninger på Burgberg-vinmarken, hvor de ældgamle Rieslinger er lige så elegante som deres navnebror, slottet Burg Layen. Med kun én hektar på Pittermännchen-vinmarken giver de stejle, sydvendte skråninger og den mineralske jordbund mulighed for Diels komplekse, raske vine. Druerne presses enten fra hele klaser eller afstilkes manuelt for at bevare skindet intakt og forhindre oxidation. Gæringen finder sted ipå Stückfass, Doppelstück og på rustfri ståltanke, mens der anvendes små træfade til rødvinene.“Vores mikroklima og jordbundsforhold giver forfriskende vine med en elegant frugtiged og en lang, smuk fremtid foran sig.”

 

Vinene

Schlossgut Diels vine har en typisk smag af Nahe og byder på Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc og Pinot Gris. Omkring to tredjedele er Riesling samt en tredjedel Pinot-sorter med en lille mængde Chardonnay. Med sine vinmarker, der er som bestemt til at producere smukke Rieslinger, er Schlossgut Diels vine lige dele mineralitet, vitalitet og delikat frugtighed. Deres duftende og saftige Pinot Noir og Pinot Blanc bør dog ikke overses. Schlossgut Diel er også kendt for sin Sekt og for Kabinett og Grosses Gewächs-vine. Til nybegyndere anbefaler Caroline Diel de Diel VDP Gutswein. Det er en blanding af Pinot Blanc, Pinot Gris og Riesling og er en perfekt vin til enhver lejlighed. “Vi elsker Rieslings mineralitet, Pinot Noirs raffinement og kompleksiteten i de hvide Pinot-sorter.”

 

Familiært sammenhold

Familien er kernen i Schlossgut Diels succes. Caroline Diel og hendes mand, Sylvain Taurisson-Die, ejer sammen ejendommen Diel. Parret mødte hinanden i 2007 ved et arrangement, hvor vin og chokolade blev kombineret, og de har ejet ejendommen siden juli 2019. Mens Caroline tager sig af alle aspekter af vinen fra vingård til kælder, er Sylvain (som er tidligere professionel volleyballspiller) ansvarlig for resten, lige fra tilsyn med salg, markedsføring og kundeservice til at være vært for messer og arrangementer. Sammen med deres tre børn er parret medlemmer af en ny generation af vinproducenter.