Details

Nyheder Pressemeddelelse

Optimistisk tysk start på årgang 2020

15/09/2020

Høsten af Federweisser og basisvinene til mousserende vin er nu i fuld gang i Tyskland. Ifølge det tyske vininstitut, Wines of Germany, vil alle 13 vinregioner sparke høstsæsonen i gang de kommende dage.


Frühburgunder, Sauvignon Blanc eller Müller-Thurgau er hvert år startskuddet for druehøstsæsonen. Sent modnede drue-varianter som Riesling høstes typisk i midten eller hen mod slutningen af september alt afhængigt af, hvilken vinregion det handler om.

Optimalt høstvejr for vinproducenter
Vinproducenterne har fået en god start på høsten, og vejrmeldingerne peger på varme efterårsdage og køligere nætter, hvilket optimerer udviklingen af aromaer i druerne. Den hurtige modningsproces, der har fundet sted i sensommerens høje temperaturer i det sydtyske de seneste uger, er nu bremset til et mere moderat tempo, og det betyder, at vinbønderne ikke skal stresse med at få høsten i hus.

Høstudbyttet vil variere regionalt
Trods druernes kvalitet generelt er meget god i 2020, vil høstudbyttet variere fra region til region. Vandforholdene for vinstokkene har været ekstremt forskellige med kraftig nedbør både regionalt og lokalt, der har hærget vinregionerne i de seneste måneder. De yngre vinstokke og vinmarker med veldrænet jord, hvor vandet hurtigt ledes væk, vil derfor i år været præget af særdeles små druer på grund af vandmangel.  
 
I vinregionerne Franken, Saale-Unstrut og Sachsen har sen frost reduceret det forventede høstudbytte med op til 30 procent, mens meget lokale haglbyger har forsaget betydelige skader for en række producenter. Andre steder er druerne blevet solskoldet på grund af kraftig sol, hvilket igen trækker ned i høstudbyttet.

Wines of Germany anslår, at baseret på høstens volumen vil et forsigtigt bud på Tysklands samlede høstudbytte være omkring ni millioner hektoliter, hvilket svarer til gennemsnittet set over en 10-årig periode. En mere nøjagtig høstprognose kan stilles om få uger, når høstsæsonen er længere fremskreden.

Billedtekst: Vinhøsten i Tyskland er i fuld gang. Den nationale vinorganisation, Wines of Germany, forventer et gennemsnitligt udbytte på ca. ni millioner hektoliter.

For pressebilleder og yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Wines of Germany Danmark, på telefon 41 28 10 01 eller mail tina@bybaungaard.com 

Om vinlandet Tyskland
Tysklands 13 vinregioner er kendetegnet ved en uovertruffen mangfoldighed i udvalget af druesorter. Få andre steder i verden kan prale af næsten 100 forskellige druesorter alene dyrket i for eksempel Rheinhessen eller Pfalz. Tyskland er hjemsted for verdens største beplantning af både Riesling og Weißburgunder, som er det tyske ord for Pinot Blanc. Grauburgunder er også godt med, og kun Italien har en større beplantning af Pinot Gris-druer, mens Tyskland rangerer på tredjepladsen for dyrkning af Pinot Noir, der går under navnet Spätburgunder.  
Læs mere på www.wiesofgermany.dk