Details

Nyheder

René Langdahl: Doctor-marken stråler bare af storhed på afstand

22/09/2021

Bernkastels Doctor-mark har fortjent genvundet sin plads i Hugh Johnsons The World Atlas of Wine som Moseldalens fineste mark.


Det var derfor ikke tilfældigt, at René Langdahl tog på visit netop der. Ingen steder emmer mere af historisk tyngde og fornemhed. 

René fremhæver to vigtige forhold for området: Markens centrale ejere laver igen vin på toppen og så er to af Moseldalens mest hypede producenter, Schloss Lieser og Markus Molitor, pludselig blevet producenter i marken med mikroskopiske parceller og deraf følgende minimale mængder.

I modsætning til andre af Mosels berømte marker så har Doctor altid været lille. Marken fylder 3,2 ha og det har den gjort siden 1984, hvor størrelsen blev endeligt fastlagt. Det fraholder dem dog ikke fra at lave exceptionel vin. 

Vindpres bliver i stigende grad centralt i Moseldalen på grund af global opvarmning; vindens kølende effekt parret med optimal soleksponering er de to vigtige parametre i dag for floddalens perlemarker. 

Det specielle navn er heller ikke en tilfældighed. René testede vinenes “helende effekt”, som har lagt navn til området. Konklusionen var entydig – Riesling helbreder stadig. 

Siden 2015 bliver der lavet Bernkasteler Doctor af følgende producenter (med tilhørende aktuelle importør):

Læs om hele René Langdahls besøg hos Doctor på renelangdahl.com.