Details

Ros til tysk rosé: Jyllands-Posten anmelder lyserød Spätburgunder

30/05/2023

Under overskriften "13 tysktalende tørstslukkere til at skylle de lune sommeraftner ned med" giver Jyllands-Postens vinanmelder Morten Bundgaard en oversigt over de bedste tyske Spätburgundere på markedet netop nu


Jyllands-Postens Morten Bundgaard har netop smagt sig igennem en lang række rosévine, herunder en hel del "tysktalende" fra Tyskland, Østrig og Schweiz; og hans konklusion er klar: “Tysklands kølige klima og store udbredelse af Spätburgunder-druen skaber ideelle betingelser for at producere lette, spændstige rosévine.”

Spätburgunder, tysk for Pinot Noir, synes særligt egnet til at skabe de saftspændte og forfinede roséer, og i alt 13 indgår i testen, hvor vinene er bedømt efter den udbredte 100-point-skala. Med 90 point er vi i kategorien fremragende, og det får Konrad Salwey fra Baden (Vinova) samt to vinhuse fra Pfalz, Janina og Julius Berizzi i Pfalz (Manfred & Co) og brødrene Rings (Erik Sørensen Vin).

Salweys rosé får f.eks. følgende skudsmål: "Den lefler ikke for den søde tand eller ønsker at bløde tingene op med klistret sødme og gumpetung alkoholisk fylde. Her er en animerende tør stramhed forenet med en cool, let urtet citrusfrugt med florale og flintede nuancer og en klar, præcis syre, der får mundvandet til at springe og animerer til endnu en tår. Seriøs og alligevel herligt ukompliceret sommerdrik."

Du kan læse mere om rosé og se hele testen i Jyllands-Posten (kræver abonnement).

 

Impressionen Rosé / Weißherbst *** Local Caption ***