Details

Nyheder

Schloss Vollrads bliver økologisk fra 2022-årgangen

15/01/2021

Rheingaus største vinproducent er i gang med at omlægge til økologisk vindyrkning, og vinhuset vil derfor fra 2022-årgangen kunne kalde sig økologisk.


Ralf Bengel er ønolog og ny øverste chef på Schloss Vollrads. Han har, efter tre år som ønolog på stedet, overtaget den øverste ledelse og påbegyndt den store omlægning til økologi, efter hans forgænger er gået på pension. Vinhuset med beliggenhed i Rheingau har eksisteret og dyrket vin i over 800 år. Her dyrkes udelukkende Riesling, som også er områdets dominerende drue.

Økologisk vin er blevet populært
Den opsigtsvækkende nyhed følger den udvikling, som Tyskland for tiden helt generelt oplever. År efter år stiger det økologiske areal, og i dag er 9% – eller godt 9300 hektar – af alle tyske vinmarker økologisk dyrket. Schloss Vollrads dyrker vin på hele 80 hektar, hvilket efter tyske forhold er et stort areal. 63 af de 80 hektar omlægges i denne omgang, mens de resterende ejes af andre vinhuse og forventes at blive omlagt senere, skriver Frankfurter Allgemeine.

Efterspørgslen efter økologisk vin er stigende i Norden. I Sverige står der ‘Økologisk’ på godt 22% af al den vin, som sælges.

I Danmark kan vinene købes hos fx bayvine.dk og vinmedmere.dk.

Læs mere om Schloss Vollrads.