Details

Nyheder

Tidligste høst nogensinde i Tyskland

04/09/2018

Den rekord-varme sommer giver den tidligste høst nogensinde i Tyskland. I alle Tysklands 13 vinregioner er høsten nu i gang, og meget tyder på, at 2018 bliver en lovende årgang for tyske vine.


Aldrig nogensinde har tyske vinbønder høstet så tidligt. Allerede den 6. august begyndte vinproducenterne i Lörzweilrt i Rheinhessen at høste deres druer med mostvægt på over 90 grader Oechsle. Sidenhen fulgte producenter i Pfalz og Baden, og nu er producenter fra alle 13 vinregioner i gang. Vinproducenterne ser optimistisk på 2018-høsten, som ser ud til at give en meget lovende kvalitet og volumen.

Den lange, varme sommer giver en rekordtidlig høst i år, som takket være varmen og solen, både er sund og med god mostvægt. De blå druesorter har en smuk farve og mange sorter modner parallelt i år, hvilket betyder, at høsten kommer til at blive gennemført hurtigt.

Vandforsyningen er imidlertid afgørende for, hvordan den endelige kvalitet og kvantitet bliver, og det har været relativt ujævnt fordelt mellem de forskellige regioner og også mellem forskellige vinmarker. Ældre vinstokke med veludviklede rodsystemer har klaret sig uventet godt i varmen, mens unge vinstokke og vingårde, der ikke har fået så meget regn er blevet vandet for at undgå en sen høst eller reduceret høst på grund af tørke.

Vejret i den nærmeste fremtid ser lovende ud med varme dage og kølige nætter, hvilket giver ideelle forhold for druer og stokke. Den tyske 2018-årgang ser generelt ud til at blive særdeles interessant.

Arbeit im Weinberg, Bodenbearbeitung