Details

Nyheder Pressemeddelelse

Tysklands nye Vindronning

01/10/2020

Den nye tyske vindronning for 2020/2021 er Eva Lanzerath fra Ahr! Eva får selskab af de tyske vinprinsesser Anna-Maria Löffler fra Pfalz og Eva Müller fra Rheinhessen.


Valget af den tyske vindronning finder sted hvert år i september, en tradition siden 1949. Normalt konkurrerer finalister til kronen foran hundredevis af tilskuere ved et stort show, der bliver broadcastet nationalt. Som tidligere år blev 2020-begivenheden sendt direkte på tysk tv og online, men i år deltog kun 30 tilskuere sammen med juryen på 70 dommere, inklusiv administrerende direktør for det tyske vininstitut, Wines of Germany, Monika Reule.

”Vi får et rigtig godt år, og sammen vil vi bære vores passion for tyske vine ud i verden,” sagde en glad Eva Lanzerath umiddelbart efter sit valg. Eva er 22 år og under uddannelse til skolelærer, men altså også særdeles vinkyndig.

Hvad skal der til for at være dronning?

Syv kandidater demonstrerede deres vinkendskab i en indledende runde. Ved den sidste valgaften den 24. september demonstrerede de yderligere deres sensoriske, retoriske og kommunikative evner igennem flere spil og quizrunder med afsæt i tysk vin samt en blindsmagning. Eva Lanzerath overbeviste dommerne med en inspirerende tale efter at have imponeret dem med sin blotte tilstedeværelse, entusiasme og vinkompetence.

Som ambassadør for tysk vin plejer vindronningen at have over 200 events og arrangementer i Tyskland samt i udlandet i kalenderen, men det har tidens kedelige rejsebegrænsninger og andre COVID-regler desværre sat en stopper for. Derfor vil de nye vinroyale være mest synlige ved digitale begivenheder og på de sociale medier.

Udsendelsen af ​​det tyske vindronning-valg kan ses på https://www.deutscheweine.de/aktuelles/wddw-live/ - den er kun tilgængelig på tysk.

Hvis du vil vide mere om de tyske vinambassadører, så tag et kig på www.deutscheweinkoenigin.de