Details

Nyheder

Tysklands vinhøst 2018: Topkvalitet og mængde

05/10/2018

2018-høsten vil gå over i historien som en fantastisk årgang. På trods af den ekstreme vandmangel har årets udbytte vist sig at være uventet højt.


Efter sidste års beskedne høst, der har skåret i kælderbestanden, viser de seneste estimater, at den landsdækkende vinhøst i Tyskland i år lander på ca. 10,7 millioner hektoliter. Ifølge det tyske vininstitut (DWI) svarer dette til en stigning på 23 procent i forhold til gennemsnittet for de seneste ti år, hvor der er høstet 8,8 millioner hektoliter.  2018 ser således ud til at give det største udbytte siden 1999. Imidlertid varierer de estimerede volumenstigninger meget mellem regionerne, fra en 5 procent stigning i Saale-Unstrut til 36 procent i Mosel og op til 64 procent i Mittelrhein.

Efter en af de varmeste somre og tidligste vinhøster, der nogensinde er registreret, har tyske vinproducenter i alle vinregioner høstet druer af usædvanlig høj kvalitet. Sommerens tørke har således været mere gavnlig end skadelig for vinudviklingen og druernes modning. Takket være de varme, tørre forhold viser druerne sig her helt hen i oktober at være i fremragende tilstand, rige på aromaer og med høje modningssniveauer. Særligt har rødvinssorterne nydt godt af den solrige sommer. Producenterne har haft særligt fokus på timingen for plukningen af druerne for at sikre, at druerne ikke opnår for høje mostvægte og for at sikre, at vinene ikke bliver alt for kraftige.

Vinelskere kan se frem til en tysk 2018-årgang med usædvanligt frugtige hvidvine og mørke, fyldige rødvine, der fra entry-level til premium-segmenterne giver førsteklasses vine og fremragende værdi for pengene.