Details

Nyheder

Vi fejrer, at Riesling fylder 586 år den 13. marts

11/03/2021

Wines of Germany fejrer en af vinverdenens allerstørste grønne druer med en fødselsdagskonkurrence på det nylancerede Riesling.dk


Riesling-druen nævnes første gang i historien, da seks planter optræder på en faktura dateret 13. marts 1435.

Dermed blev den 13. marts Rieslings fødselsdag og en dag for international hyldest. Rieslings ‘fødested’ menes at være i tyske Rheingau, nærmere bestemt ved Schloss Johannisberg.

På det nylancerede Riesling.dk har vinelskere i snart et par uger kunnet deltage i en konkurrence om en stor, speciallavet Riesling-lagkage fra landets ældste konditori, La Glace – til en værdi af 1.600 kroner. Med lagkagen følger en flaske Riesling Beerenauslese. Konkurrencen finder sted på Instagram og Facebook og løber til den 19. marts 2021.

Smagekasser med tysk Riesling

På Riesling.dk er der mulighed for at læse mere om Rieslings historie og købe Riesling-smagekasser til at fejre fødselsdagen. Seks vinhandlere har lavet smagekasser, som viser druens store mangfoldighed. Kasserne kan købes online og sendes direkte hjem til køberne.

Rieslings fødselsdag kan godt ses som en blød opvarmning til Riesling Week, som i år finder sted fra 4.–13. juni med masser af smagninger og festivitas hos landets vinhandlere.